Muziek
Wie ben ik
Projecten voor scholen
Muziekles
Foto's
Fun
Links Contact

Wie ben ik

Mijn naam is Marjo Wagter en ik ben werkzaam als groepsleerkracht en als vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. Ook organiseer ik muzikale projecten in het basisonderwijs.

Muziek heeft in mijn leven altijd een grote rol gespeeld. De energie die muziek kan geven en het plezier dat ik er zelf aan beleef, wil ik kinderen ook graag bieden.

Opleidingen en werkervaring


Opleiding

1992 - 1998 VWO aan het Han Fortmann College te Heerhugowaard.
1999 - 2003 Montessori pabo te Amsterdam.
2004 - 2005 Opleiding tot vakspecialist muziek (in het basisonderwijs) van Hogeschool INHOLLAND en het conservatorium te Alkmaar.

Tijdens mijn opleiding aan de Montessori PABO te Amsterdam:
2002 Stage bij vakleerkracht muziek op basisschool 'De Oase' te Den Haag.
2002 Scriptie 'Muziekbeleid' geschreven, over muziekbeleid van de overheid m.b.t. het basisonderwijs, muziekbeleid op de pabo en muziekbeleid op basisscholen zelf.
2003 Afstudeerproject: het ontwikkelen en uitvoeren van een (muzikaal)jeugdtheaterstuk
2003 Muzikaal LIO-product ontwikkeld: muziekmateriaal voor de onderbouw (groep 1-2) van de stageschool, passend binnen de manier van werken van het team.

Werkervaring

2007 Musical 'De Rode Steen' geschreven in het kader van '650 jaar Hoorn' in samenwerking met enkele andere leerkrachten/ musici. Uitgevoerd in Schouwburg het Park voor vele middenbouwgroepen van Hoornse basisscholen.

2006-2008 Werkzaam bij Muziekschool Gerard Boedijn, waar ik de lessen 'Muziek met kleuters' en de AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) gaf.

2003-2009  Werkzaam als groepsleerkracht op de Openbare Montessorischool te Hoorn. Daarnaast heb ik op deze school o.a. kerstkoren opgericht en begeleid en dansexpressielessen gegeven.

2008-2009 Werkzaam als muziekdocente (vrijwillige basis) op ‘De Wissel’ te Alkmaar, school voor kinderen van asielzoekers.

2008-2009 Met Marjo's Muziekprojecten bood ik na schooltijd algemene muzieklessen aan voor kinderen van groep 1 t/m 5 met als locatie Montessorischool Hoorn.

2010-nu Werkzaam als groepsleerkracht via Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht (SPO)

2009-nu Werkzaam als vakleerkracht muziek op Montessorischool De Eilanden.

Huidige werkzaamheden


Na mijn verhuizing in de zomer van 2009 naar Utrecht ben ik gestart als vakleerkracht muziek op Montessorischool De Eilanden te Amsterdam. Ook werk ik als invalkracht (groepsleerkracht) via de stichting SPO op openbare scholen in Utrecht. Daarnaast bied ik sinds 2005 muzikale projecten en workshops aan op basisscholen.